4 port
Ingredienser
- Kvarngryn 3 dl
- Grönkål 150 g
- Olivolja 0,5 msk
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Färska Fikon 4 st
- Päron 2 st
- Valnöt Hackad Och Rostad 1 dl
- Flingsalt
- Svartpeppar
-
Vinägrett
- Olivolja 0,75 dl
- Citronsaft 1 tsk
- Vit Balsamvinäger 3 msk
- Honung 1 msk
- Dijonsenap 2 tsk
- Salt Och Svartpeppar
Gör så här:
- Koka kvarngrynen enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till vinaigretten.
- Riv av kålbladen från de grova stjälkarna.
- Hacka kålblad och rosésallad och massera med lite av vinaigretten.
- Blanda med korngrynen och rör ner ytterligare vinaigrette efter smak – servera resten vid sidan av.
- Smula ädelosten.
- Skär fikonen i klyftor.
- Halvera päronen och skär i skivor.
- Varva alla ingredienser på ett fat.
- Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Presenteras av