arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Lyxig sallad med Kvibille Ädel och fikon

Den här lyxiga salladen med Kvibille Ädel och fikon är perfekt både till vardag och till fest!
Lyxig sallad med Kvibille Ädel och fikon
4 port

Ingredienser

  • Kvarngryn 3 dl
  • Grönkål 150 g
  • Olivolja 0,5 msk
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Färska Fikon 4 st
  • Päron 2 st
  • Valnöt Hackad Och Rostad 1 dl
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Vinägrett

  • Olivolja 0,75 dl
  • Citronsaft 1 tsk
  • Vit Balsamvinäger 3 msk
  • Honung 1 msk
  • Dijonsenap 2 tsk
  • Salt Och Svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka kvarngrynen enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till vinaigretten.
  3. Riv av kålbladen från de grova stjälkarna.
  4. Hacka kålblad och rosésallad och massera med lite av vinaigretten.
  5. Blanda med korngrynen och rör ner ytterligare vinaigrette efter smak – servera resten vid sidan av.
  6. Smula ädelosten.
  7. Skär fikonen i klyftor.
  8. Halvera päronen och skär i skivor.
  9. Varva alla ingredienser på ett fat.
  10. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Presenteras av Kvibille