arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kvibille® Hallands Hav med kanderade valnötter och hallon

Hallands Havs runda sälta gifter sig perfekt med de krispiga, söta nötterna. Hallonet bryter av precis lagom, men kan självklart ersättas med andra bär eller frukt.
Kvibille® Hallands Hav med kanderade valnötter och hallon

Ingredienser

  • Strösocker 0,5 dl
  • Valnöt 50 g
  • Flytande Honung 1 tsk
  • Kvibille® Hallands Hav 100 g
  • Till servering:

  • Färska Hallon 6 st
  • Flytande Honung

Gör så här:

  1. Börja med att kandera nötterna: Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält sockret försiktigt i en stekpanna, och ta sedan av från värmen.
  3. Rör i honungen och ös ner nötterna. Rör runt hastigt och sprid ut på plåten.
  4. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter och grovhacka när nötterna svalnat.
  5. Fördela osten i 12 krustader. Lägg på nötter och klicka på lite honung.
  6. Halvera hallonen och tryck på halvorna i honungen.
  7. Servera.