arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Jalapeño poppers med cheddar

Goda till TV-myset eller som mingelmat. Går att laga i förväg och värma upp vid servering. Servera med salsa och guacamole. Till det här receptet valde vi vanliga snackspaprikor då de är lite lättare att få tag på och är stadiga, men det går självklart också fint att använda stora, färska jalapeños för lite hetare varianter.
Jalapeño poppers med cheddar

Ingredienser

  • Paprika Snacks 16 st
  • Salladslök st
  • Vitlöksklyfta st
  • Skivad Inlagd Jalapeño 2 msk
  • Arla® Färskost Naturell 250 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 1,5 dl
  • Krossade Nachochips 1 dl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Lägg snackspaprikorna ner så att du ser vilken sida som ligger stadigast.
  4. Skär sedan bort en tredjedel av varje paprika på längden, så att det blir små avlånga skålar av paprikorna.
  5. Strimla salladslöken och lägg i en skål.
  6. Finhacka jalapeños och pressa vitlök och tillsätt i skålen.
  7. Blanda ner färskosten, och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Använd en liten sked och fördela blandningen i paprikorna.
  9. Placera dem på plåten och lägg riven cheddar och krossade nachochips på toppen.
  10. Laga i ugnen i 10-12 minuter, tills paprikorna och osten fått fin färg.
Presenteras av Kvibille