Ingredienser
- Nötfärs 500 g
- Salt 0,5 tsk
- Vitlökspulver 0,25 tsk
- Lökpulver 0,25 tsk
- Svartpeppar 0,2 tsk
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
- Hamburgerbröd 4 st
-
Lönnsirapsbacon
- Bacon 8 skivor
- Lönnsirap 0,5 dl
- Farinsocker 1 msk
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°C.
- Blanda lönnsirap och socker i en skål.
- Tillaga bacon i ugnen i 12-15 minuter, tills baconet börjar få färg. Ta ut ur ugnen och pensla med lönnsirapen.
- Ställ in i ugnen igen i 3-5 minuter, tills baconet är gyllenbrunt och krispigt.
- Ta ut ur ugnen, lägg på hushållspapper och ställ åt sidan.
- Lägg bisonfärs, salt, vitlökspulver, lökpulver och peppar i en skål. Blanda försiktigt ned kryddorna i färsen med en gaffel. Blanda inte för länge.
- Forma 4 burgare med händerna och lägg på en tallrik.
- Värm grillen (eller en stekpanna) till mellan/hög värme.
- Pensla burgarna med lite olivolja.
- Tillaga burgarna 5-6 minuter på varje sida.
- Sista minuten placerar du en skiva ost på varje burgare så att den får smälta lite.
- Servera burgaren i bröd, toppad med 2 skivor bacon, ketchup och rucola.
Presenteras av