arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Hamburgare med bacon och äpple
Recept

Hamburgare med bacon och äpple

  • 150 g nötfärs
  • 1 hamburgerbröd
  • 2 skivor bacon
  • 1 skiva Castello® Burger Blue
  • 1 blad isbergssallad
  • Äppleketchup

  • 3 gröna äpplen
  • ½ vaniljstång
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 4 msk honung
  • 4 msk strösocker
  • Karamelliserad lök

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlemajonnäs

  • 1 ägg
  • ½ msk chipotlepasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 1½ dl matolja

Gör så här:

Salta och peppra köttfärsen, blanda försiktigt med gaffel och forma till en burgare. Grilla 5-6 minuter på varje sida och placera en skiva ost på så att den får smälta. Skala äpplena, skär dem i kuber och lägg i en kastrull med de andra ingredienserna. Dela vaniljstången på längden först. Koka upp och låt puttra i ungefär 20 minuter. Ta bort vaniljstången och mixa resterande ingredienser till en slät smet. Låt svalna i en skål. Skär gul lök i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Strö i socker. Låt sockret bli varmt och lägg sedan i löken. Sänk värmen till medelhög och tillaga löken i ungefär 10 minuter. Salta och peppra. Rör försiktigt och låt sockret smälta och karamellisera löken. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Mortla chipotlen fint. Plocka bort för stora bitar. Häll pulvret i en skål med ägg, Dijonsenap, pressad vitlök, lite salt och citronsaft. Mixa till en smet. Häll långsamt i solrosoljan under omrörning tills du får en fin och krmig majonnäs. Smaka av med citron och salt. Ställ i kylen ett par timmar så att smakerna får utvecklas. Stek bacon krispigt i panna eller i ugn. Placera på hushållspapper för att suga upp överflödigt flott. Bygg burgaren med sallad ovanpå majonnäsen och köttet högst upp.

Presenteras av
Kopiera länk

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla