arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Hallands Hav med primörsallad och citronsmör
Recept

Hallands Hav med primörsallad och citronsmör

  • 100 g Kvibille® Hallands Hav
  • 8 små morötter
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • Citronsmör

  • 40 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 skalet och saften citron
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

En färgsprakande symfoni av de allra raraste primörerna, som får givet sällskap av Hallands Havs krämiga sälta. Servera som tillbehör på buffén eller till det grillade. Skrubba rent morötter och potatis och lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt koka mjuka under lock. Halstra under tiden sparrisen i en torr stekpanna tills den blivit lagom mjuk. Smält smöret i en kastrull och tillsätt citronskal och saft. Häll av vattnet från potatisen och morötterna. Lägg i sparris, sockerärtor och rädisor och häll över citronsmöret. Blanda om försiktigt. Servera med svartpeppar och flingsalt.

Presenteras av
Kopiera länk

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla