arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Gurksallad med gräddädel och rostade frön

En härligt fräsch festsallad som ska göras direkt innan servering. Perfekt recept till vårbuffén!
Gurksallad med gräddädel och rostade frön

Ingredienser

  • Rostade frön

  • Solrosfrö 4 msk
  • Sesamfrö 2 msk
  • Vinägrette

  • Citron Skal Och Saft 1 st
  • Olivolja 4 msk
  • Honung 1 msk
  • Sallad

  • Fänkål 1 st
  • Äpple 1 st
  • Salladslök 2 st
  • Gurka 2 st
  • Servera med

  • Kvibille® Ädel Grädd 150 g

Gör så här:

Lägg fröna i en torr, het stekpanna och rosta tills de fått färg och börjar dofta gott. Ös ner på en tallrik och låt svalna. Vispa ihop vinägretten. Hyvla fänkål och äpple fint, gärna med mandolin. Strimla salladslök och skär gurkan, antingen i långa bitar med hjälp av osthyvel eller i tunna skivor. Vänd ihop salladen med vinägretten. Avsluta med frön och smulad gräddädel. Servera direkt.

Presenteras av