arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm

Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.
Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm
4 port

Ingredienser

  • Färsk Tonfisk 600 g
  • Olivolja 2 msk
  • Medelhavsrub 2 msk
  • Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
  • Avokado- och chilikräm

  • Avokado 3 st
  • Färsk Grön Chili 1 st
  • Lime Saft Och Skal 1 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 0,5 dl
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Salt 1 krm
  • Salsa fresca

  • Körsbärstomat 500 g
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Schalottenlök 2 st
  • Färsk Persilja 1 kruka
  • Färsk Koriander 0,5 kruka
  • Färsk Röd Chili 1 st
  • Lime Saft Och Skal 2 st
  • Olivolja 0,5 dl
  • Salt 1 krm
  • Till servering

  • Hamburgerbröd 4 st
  • Isbergssallad
  • Rödlök 1 st

Gör så här:

Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in medelhavsrubben och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och låt den smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.

Presenteras av Castello