arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Glöggsirap med cheddar och fikon

Ett väldigt enkelt sätt att imponera med spännande julsmaker. Testa gärna att smaksätta sirapen med andra julsmaker, som apelsinskal, kryddnejlika, kardemumma eller stjärnanis!
Glöggsirap med cheddar och fikon
20 små bitar

Ingredienser

  • Kvibille® Cheddar 200 g
  • Vinglögg 2 dl
  • Kanelstång 2 st
  • Strösocker 0,5 dl
  • Torkat Fikon 4 st
  • Färsk Rosmarin

Gör så här:

Häll ner vinglögg och socker tillsammans med kanelstänger i en kastrull och koka upp. Låt reducera till ungefär hälften, eller tills konsistensen blivit simmig. Ta ur kanelstängerna och låt sirapen svalna. Blir sirapen för tjock är det bara att blanda i en halv tesked vatten. Ta fram osten så den blir rumstempererad till servering. Skär den i kuber. Skiva fikonen tunt. Lägg upp ostkuberna och fikonen, ringla över glöggsirapen och servera med färsk rosmarin.

Presenteras av