arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fruktsallad med getost, jordgubbar och blåbär

Lyxig fruktsallad med getost som är perfekt som efterrätt, till buffén eller som ett färgglatt inslag på brunchen.
Fruktsallad med getost, jordgubbar och blåbär
4 port
10 Minuter

Ingredienser

  • Jordgubbe 200 g
  • Machésallad 150 g
  • Blåbär 100 g
  • Falbygdens® Getost 125 g
  • Gurka 0,5 st
  • Pinjenöt 30 g
  • Strösocker 1 msk
  • Dressing

  • Olivolja 2 msk
  • Balsamvinäger 2 msk
  • Pressad Citron 1 msk
  • Vitvinsvinäger 1 msk

Gör så här:

  1. Fördela salladen på fyra tallrikar.
  2. Skölj jordgubbarna, skär bort topparna och skär i jämnstora bitar.
  3. Skär getosten i skivor.
  4. Hetta under tiden en stekpanna och rosta pinjenötterna och tillsätt socker.
  5. Stek tills pinjenötterna är gyllenbruna och låt svalna.
  6. Gör en dressing med olja, balsamvinäger, citronjuice och vitvinsvinäger.
  7. Fördela jordgubbar, blåbär, gurka och de kanderade pinjenötterna över salladen.
  8. Placera osten på fruktsalladen och ringla dressingen över. Smaklig måltid!