arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fried chicken blue cheese

Att bjuda på friterad kyckling brukar vara mycket uppskattat. Denna friterade kyckling är både kryddig och krispig. Passar utmärkt att servera med selleristavar och smakrik blue cheese dip.
Fried chicken blue cheese
4 port
45 Minuter

Ingredienser

  • Kycklinglårfilé 450 g
  • Arla Ko® Gräddfil 1 dl
  • Paprikapulver 2 tsk
  • Vitlökspulver 2 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Cayennepeppar 2 krm
  • Panering:

  • Vetemjöl 2 dl
  • Paprikapulver 1 msk
  • Bakpulver 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Olja, Till Fritering 7 dl
  • Blue cheese dip:

  • Kvibille® Ädel Creme 170 g
  • Blekselleri, Till Servering
  • Morötter

Gör så här:

  1. Halvera kycklinglårfiléerna och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil och kryddor. Låt stå minst 30 min.
  2. Blanda alla torra ingredienser till paneringen i en djup tallrik. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min så att mjölet torkar in lite.
  3. Hetta upp oljan till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Vänd kycklingen i mjölet en gång till. Fritera ytterligare 2 min.
Blue cheese dip:
  1. Värm upp ädelostkrämen.