arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fluffiga japanska pannkakor med ananasfärskost och bär

Fluffiga japanska pannkakor med ananasfärskost och bär
2 port

Ingredienser

  • Ägg 4 st
  • Arla Ko® Standardmjölk 0,5 dl
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Vetemjöl 1 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Salt 1 krm
  • Strösocker 0,5 dl
  • Neutral Olja, Till Stekning
  • Till servering:

  • Castello® Cream Cheese Ring Ananas & Mandel 1 st
  • Färska Jordgubbar
  • Färska Blåbär
  • Florsocker
  • Färsk Mynta Eller Citronmeliss ev

Gör så här:

  1. Separera äggvitorna från äggulorna. Lägg äggvitorna i en skål och ställ i frysen ca 20 min.
  2. Vispa ihop äggulor, mjölk och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör om försiktigt tills det är väl blandat.
  3. Vispa de kalla äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätta sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och fluffig maräng.
  4. Vispa försiktigt ner hälften av äggvitorna för hand i äggsmeten. Vänd sedan varsamt ner resterande äggvitor med en slickepott.
  5. Värm upp en non-stick pannan med olja på låg värme. Klicka i en rågad matsked smet per pannkaka. Klicka på lite mer pannkaksmet på varje pannkaka när de tillagats lite. Vänta och upprepa sedan en tredje gång för att få fina höga pannkakor.
  6. Tillsätt 1–2 msk vatten i pannan mellan pannkakorna och lägg på ett lock. Pannkakorna ska ångas och börjar sufflera.
  7. Lägg på ytterligare en klick smet på varje pannkaka efter 2 min. Lägg tillbaka locket och låt pannkakorna tillagas i 4–5 min till.
  8. Vänd försiktigt på pannkakorna. Tillsätt lite mer vatten, sätt på locket och låt de tillagas i 4–5 min.
  9. Toppa med skivad färskost, delade jordgubbar och blåbär. Pudra över florsocker. Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.
Presenteras av Castello