arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Castello Cacio e Pepe

Krämig, enkel och god pasta - perfekt till både vardag och fest!
Castello Cacio e Pepe
4 port

Ingredienser

  • Castello® Aged Havarti 36% Hårdost 200 g
  • Spaghetti 400 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 80 g
  • Grovmalen Svartpeppar
  • Salt

Gör så här:

  1. Riv osten.
  2. Koka upp en stor kastrull vatten.
  3. Tillsätt saltet och pasta och koka i 2 minuter mindre än den tid som rekommenderas på paketet.
  4. Under tiden smälter du 50 g av smöret i en stor stekpanna på en mild värme. När smöret är smält tillsätt grovmalen peppar och låt puttra i cirka 1 minut.
  5. När pastan har tillagats under den tid som krävs häller du av den, men sparar 400 ml pastavatten i en bunke.
  6. Tillsätt pastan, 300 ml pastavatten i stekpannan med smör och peppar, och låt puttra under omrörning.
  7. Tillsätt resten av smöret och hälften av den rivna osten och låt puttra ytterligare någon minut på låg värme, tills du har en krämig sås. Om såsen är för tjock tillsätter du mer av pastavattnet.
  8. När pastan är klar lägger du upp den med såsen på tallrikar. Strö över resten av osten och servera.
Presenteras av Castello