arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blåmögelost med björnbärskompott

Söta björnbär och salt blåmögelost. Det här receptet bjuder på det bästa av båda världar.
Blåmögelost med björnbärskompott
4 port

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
  • Rödlök I Tunna Skivor 1 st
  • Balsamvinäger 4 msk
  • Vatten 1 msk
  • Björnbär 100 g
  • Castello® Blue Blåmögelost 125 g
  • Tillbehör

  • Ljust Bröd 4 skivor

Gör så här:

  1. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme.
  2. Stek löken i cirka 2 minuter på jämn värme.
  3. Tillsätt balsamvinäger och vatten och koka upp blandningen. Ta grytan av värmen och lägg i björnbären.
  4. Ställ kompotten i kylen över natten.
  5. Servering: Dela osten i skivor och servera 2 skivor på varje tallrik tillsammans med björnbärskompotten. Servera med ljust bröd.
  6. Tips: För att få bästa smak bör osten vara rumsvarm vid servering. Ta fram ut kylen cirka 1 timme före servering.
Presenteras av Castello