arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bowl med kokos- och ingefärsris, chili- och honungsstekt lax och färskost

Bowl med kokos- och ingefärsris, chili- och honungsstekt lax och färskost
2 port

Ingredienser

  • Jasminris 1,5 dl
  • Frysta Gröna Sojaböna 1,5 dl
  • Riven Kokos 2 msk
  • Finhackad Färsk Ingefära 2 msk
  • Röd Chili, Finhackad 0,5 st
  • Laxfilé 200 g
  • Srirachasås 2 tsk
  • Olja, Till Stekning 1 msk
  • Flytande Honung 1- 2 msk
  • Castello® Cream Cheese Ring Chili & Ingefära 1 st
  • Till servering:

  • Noriark, Finstrimlat
  • Rostade Sesamfrön 2 msk
  • Färsk Koriander
  • Japansk Soja

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i kuber. Blanda laxen med srirachasåsen. Stek bitarna i olja i en het stekpanna. Ringla på honungen och låt det karamelliseras på laxbitarna. Det kan gå fort, var försiktig så det inte bränns!
  3. Blanda det varma riset med kokos, ingefära och chili. Lägg upp i två serveringsskålar och toppa med sojabönorna.
  4. Lägg laxen på riset tillsammans med bitar av färskosten.
  5. Toppa med finstrimlad nori, rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera med soja.
Presenteras av Castello