arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Bondsoppa med svartkål och kräm på Mild Ädel
Recept

Bondsoppa med svartkål och kräm på Mild Ädel

  • Gräddig kräm med Ädel Mild

  • 70 g Kvibille® Ädel mild
  • ½ dl Arla® vispgrädde
  • Belugalinser

  • 1 dl belugalinser
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Soppan

  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 dl purjolök (det vita)
  • 4 stora potatisar
  • 1 stor morot
  • 3 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljong
  • Kålfräs

  • ½ huvud romanesco
  • 1 stånd svartkål
  • ½ msk Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

Mixa Kvibille Mild Ädel med vispgrädde till en smidig kräm. Ställ undan. Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten. Låt dem gärna svalna i vattnet innan du häller av dem i durkslag. Ställ undan. Skölj och strimla blekselleri och purjolök. Skala och tärna potatis och morot fint. Hetta upp smör i en gryta och fräs de skurna grönsakerna tillsammans i 2-3 minuter, tills de blir glansiga. Häll över vin och låt puttra i 2-3 minuter innan du tillsätter vatten och buljong. Sätt på lock och sänk värmen, låt puttra i 10 minuter på låg värme, tills grönsakerna har blivit mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Gör kålfräset under tiden. Kålfräs: Skölj svartkålen och skär bort det grövsta av stjälken. Strimla svartkålen. Dela upp romanescokålen (blomkål går lika bra) i buketter. Hetta upp smör i en traktörpanna och fräs all kål tillsammans i någon minut under omrörning. Tillsätt sedan 3 msk vatten och sätt på lock, och ånga på låg värme i 3 minuter. Inför servering: Ös upp soppa i 4 tallrikar. Skeda över belugalinser och fördela kålfräset i tallrikarna. Klicka på ostkrämen och servera direkt.

Presenteras av
Kopiera länk