arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bondsoppa med svartkål och kräm på ädelost

Värmande och mustig soppa gjord på säsongens grönsaker. Servera den med en god kräm gjord på Mild Ädel för en extra festlig upplevelse!
Bondsoppa med svartkål och kräm på ädelost
4 port

Ingredienser

  • Gräddig kräm med Ädel Mild

  • Kvibille® Ädel Grädd 70 g
  • Arla Ko® Vispgrädde 0,5 dl
  • Belugalinser

  • Belugalins 1 dl
  • Vatten 3 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Soppan

  • Blekselleri 2 stjälkar
  • Strimlad Purjolök (Det Vita) 2 dl
  • Stora Potatis 4 st
  • Stor Morot 1 st
  • Vitt Vin 3 dl
  • Vatten 1 liter
  • Grönsaksbuljong 2 st
  • Kålfräs

  • Romanesco 0,5 huvud
  • Svartkål 1 huvud
  • Svenskt Smör Från Arla® 0,5 msk

Gör så här:

  1. Mixa Kvibille Mild Ädel med vispgrädde till en smidig kräm. Ställ undan.
  2. Koka linserna i vatten i 20 min. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten. Låt dem gärna svalna i vattnet innan du häller av dem i durkslag. Ställ undan.
  3. Skölj och strimla blekselleri och purjolök. Skala och tärna potatis och morot fint. Hetta upp smör i en gryta och fräs de skurna grönsakerna tillsammans i 2-3 min, tills de blir glansiga. Häll över vin och låt puttra i 2-3 min innan du tillsätter vatten och buljong. Sätt på lock och sänk värmen, låt puttra i 10 min på låg värme, tills grönsakerna har blivit mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  4. Skölj svartkålen och skär bort det grövsta av stjälken. Strimla svartkålen. Dela upp romanescokålen (blomkål går lika bra) i buketter. Hetta upp smör i en traktörpanna och fräs all kål tillsammans i någon minut under omrörning. Tillsätt sedan 3 msk vatten och sätt på lock, och ånga på låg värme i 3 min.
  5. Ös upp soppa i 4 tallrikar. Skeda över belugalinser och fördela kålfräset i tallrikarna. Klicka på ostkrämen och servera direkt.
Presenteras av Kvibille