arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blue cheese sallad

Grillad romansallad med krispiga krutonger, bacon och persilja toppad med en ädelostkräm. Passar alldeles utmärkt att servera som ensamrätt, eller som tillbehör till kött eller kyckling. Ädelostkrämen behöver du bara värma för att sedan ringla över salladen.
Blue cheese sallad
4 port
20 Minuter

Ingredienser

  • Romansallad Eller Cosmopolitansallad 2 st
  • Tärnat Bacon 140 g
  • Kvibille® Ädel Creme 170 g
  • Krutong 2 dl
  • Hackad Bladpersilja 25 g
  • Flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Gör så här:

  1. Halvera salladen längsmed. Hetta upp en grillpanna. Lägg salladen med snittytan nedåt. Grilla 3-4 min. Lägg över salladen på ett fat.
  2. Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Värm ädelostkrämen i en liten kastrull under omrörning.
  4. Ringla den varma ädelostdressingen över salladen. Toppa med bacon, krutonger och persilja. Salta och peppra.