arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blåmögelost med choklad och tomatchutney

Recept med blåmögelost och chutney är omåttligt populära. Men om du slänger in lite choklad i ekvationen kommer magi att hända.
Blåmögelost med choklad och tomatchutney
4 port

Ingredienser

  • Castello® Blue Blåmögelost 150 g
  • Mörk Choklad 100 g
  • Tomatchutney

  • Plommontomat 6 st
  • Gul Lök 0,5 st
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Äpple 1 st
  • Vinäger 2 msk
  • Honung 3 msk

Gör så här:

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Bred ut den tunt på bakplåtspapper eller overheadfilm. Låt stelna i rumstemperatur. Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Koka chutneyn i en kastrull utan lock ca 20 min. Låt kallna. Bryt chokladen i bitar. Skär osten i skivor. Varva choklad, ost och chutney i tre lager.

Presenteras av