arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ädelostpizza

Ädelost och päron är en underbar smakkombination. Och med färsk rosmarin förhöjs smaken ytterligare. Servera gärna denna pizza som förrätt eller som snacks innan maten.
Ädelostpizza
4 port
35 Minuter

Ingredienser

  • Färdiga Pizzadeg À 400 G 2 st
  • Päron 1 st
  • Kvibille® Ädel Creme 170 g
  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g
  • Färsk Rosmarin 2 kvistar
  • Flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  2. Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper. Skiva päronet riktigt tunt, gärna med mandolin.
  3. Bred ädelostkrämen på pizzorna. Strö över cheddar och lägg på päron. Strö över rosmarin.
  4. Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 7–10 min.
  5. Toppa de nygräddade pizzorna med flingsalt och svartpeppar.