arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ädelostpasta med rökt lax

Härligt krämig laxpasta som går från bra till bäst med ädelostens milda och fylliga smak. Perfekt recept till både vardag och fest!
Ädelostpasta med rökt lax
4 port

Ingredienser

  • Pasta 4 port
  • Pinjenöt 2 msk
  • Olivolja
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Varmrökt Lax 4 bitar
  • Färsk Basilika
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här:

  1. Börja med att rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna, till de blivit gyllene. Lägg över dem i en skål.
  2. Koka upp pastavatten.
  3. Ringla i lite olivolja i stekpannan. Skala och pressa vitlöksklyftan över stekpannan och fräs försiktigt i en minut.
  4. Lägg ner pastan i det kokande vattnet.
  5. Sänk värmen i stekpannan och stjälp ner crème fraiche. Låt allt bli varmt och stäng av värmen.
  6. Smula ner osten fint i den varma såsen, och smaka av med salt.
  7. Lägg upp nykokt pasta och skeda över ostsåsen.
  8. Avsluta med varmrökt lax följt av rostade pinjenötterna, färsk basilika och svartpeppar och servera direkt.
Presenteras av Kvibille