arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ädelostcrêpes

Crêpes är förvinnande gott, och passar utmärkt att fylla med ädelost, svamp och spenat. Vi toppar dessa samkrika crêpes med krispiga nötter. Smaklig måltid!
Ädelostcrêpes
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 50 g
  • Vetemjöl 2 dl
  • Arla Ko® Standardmjölk 4 dl
  • Ägg 4 st
  • Salt 1 krm
  • Fyllning:

  • Skogschampinjon 250 g
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Babyspenat ca 100 g
  • Topping:

  • Kvibille® Ädel Creme 170 g
  • Hackad Bladpersilja 1 dl
  • Hackade Valnöt ca 100 g

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 100°.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret.
  3. Stek 8 tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen.
  4. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Värm ädelostkrämen i en liten kastrull.
  6. Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.