arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kvibille Mild Ädel

Kvibille Mild Ädel
Kvibille Mild Ädel är en mild och krämig ädelost som passar perfekt till matlagning. Till exempel till en helt vit ädelostsås, på pizzan, i en sallad eller i en paj.

I Kvibille Mild Ädel har vi använt mögelkulturen vit Penicillium roqueforti istället för den vanliga blå mögelkulturen som används till Kvibilles övriga ädelostar. Det ger den dess vita färg, en krämig konsistens och en mildare, men fortfarande tydlig ädelostsmak. Den passar därför väldigt bra i matlagning, då den ger den goda ädelostsmaken utan att färga maten grå. Mild Ädel är med sin krämiga sälta och arom perfekt i både varm och kall mat, på ostbrickan eller i desserter.

Kvibille Mild Ädel är faktiskt så bra i matlagningen att flera restauranger valt att ta fram pizzor med den nya osten. På Restaurang Asplunds i Solna kan du äta pizzan Snövit, med Mild Ädel, äpple, hasselnötter och selleri. Och på Pizzeria Mums hittar du den smarriga skapelsen Ädelostpizza med bacon, potatis och färska fikon på menyn.

Utmaningen med att utveckla Kvibille Mild Ädel är att få till en ost som är mild, utan att tappa sin fina Kvibille-karaktär och att göra hela osten krämig utan att bli smetig i mitten. Och det tycker vi att vi har lyckats med. 

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla