arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Dags för Ostens Dag 2019!

Dags för Ostens Dag 2019!
Nu firar vi ostens dag! Äntligen! Svenskar är storkonsumenter av ost och och äter hela 18 kg ost per person och år. Så det är klart att vi måste fira.

Födelsedagar, julafton, krama-en-biblotekarie-dagen och Ostens Dag. Vissa högtider är lika självklara som att solen går upp. Den 27 maj är det alltså återigen dags att fira Ostens Dag. Initiativtagarna Falbygdens Ost vill med en årliga tradition inspirera svenska folket att upptäcka nya ostsorter, eller nya användningsområden för sina gamla favoriter.

Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka. Redan år 1878 startade Falbygdens som ett gårdsmejeri norr om Falköping där man började tillverka ost.

Experter på ost

Idag är Falbygdens specialiserade på långlagrad hårdost och är även en av Sveriges främsta importörer av utländsk delikatess- och dessertost. Att vi vill ge ost en alldeles egen dag är därför inte så konstigt.

Ostens Dag har sedan starten 2010 blivit en stor succé tidigare år och nu börjar traditionen verkligen få fäste. Svenskarnas intresse för ost är större än någonsin och många vill lära sig mer om ost – världens godaste delikatess.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla