arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostens dag 2020! Äntligen!

Ostens dag 2020! Äntligen!
Äntligen dags för ostens dag igen! Som vi längtat! I Sverige äter vi hela 18 kg ost per person och år. Massa ost ju, och helt klart något vi ska fira.

Den 27 maj är det dags att fira Ostens Dag, en lika självklar högtid som påsk, julafton, nyårsafton och Internationella dagen för sjöfarare.

Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka. Redan år 1878 startade Falbygdens som ett gårdsmejeri norr om Falköping där man började tillverka ost.

Initiativtagarna bakom Ostens dag är Falbygdens Ost, som för några år sen ville instifta en årlig tradition för att inspirera svenska folket att upptäcka nya ostsorter, eller nya användningsområden för sina gamla favoriter.

Experter på ost

Idag är Falbygdens specialiserade på långlagrad hårdost och är även en av Sveriges främsta importörer av utländsk delikatess- och dessertost. Att vi vill ge ost en alldeles egen dag är därför inte så konstigt.

Heja ost!

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla