arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Falbygdens ost återkallar getost i rulle

Falbygdens ost återkallar getost i rulle
Falbygdens Ost återkallar produkten Getost i rulle 23%. Återkallelsen rör produkten såld som konsumentförpackad ost med bäst före datum från 28 okt till och med 14 nov 2020.

På grund av misstänkt listeria återkallar Falbygdens Ost av försiktighetsskäl osten Getost i rulle 23%, såld under varumärket Falbygdens Rekommenderar.

Anledningen till återkallelsen är att vi har blivit informerade av vår leverantör att listeria har hittats i processen hos det tillverkande mejeriet. Det är inte konstaterat att listeria hittats i den ost vi sålt, men det kan inte uteslutas. 

Produkten med dessa bäst före datum har stoppats för försäljning och samtliga kunder har informerats. Konsumenter som köpt produkten kan lämna tillbaka den till närmaste butik och ersätts då för sina utlägg eller får om så önskas en annan produkt istället. 

– Vi ser självklart allvarligt på det som inträffat och har omgående startat en intern utredning med vår leverantör. Vi återkallar produkten av försiktighetsskäl. Symtom på sjukdom pga listeria varierar beroende på vem som drabbas. Personer som inte tillhör någon av riskgrupperna blir vanligtvis inte sjuka men framförallt gravida kvinnor och/eller nyfödda barn, äldre personer och personer med nedsatt immunförsvar kan drabbas av sjukdom. För oss är det oerhört viktigt att alla konsumenter känner sig trygga med våra produkter, säger Eleonor Johansson, platschef Falbygdens Ost.

För mer information om listeria vänligen gå in på Livsmedelsverkets hemsida, slv.se eller folkhälsoinstitutet, folkhalsomyndigheten.se.

**Ytterligare information:
**Kontakt för media: 070-88 44 290
Konsumenter, Falbygdens Ost: 0515-29 32 32
Kunder, Falbygdens Ost Kundcenter: 0515-29 32 40

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla