arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Frågor & Svar Butik

Till butiken

Hur mycket ost får jag i ostprovningarna?

De olika ostprovningarna skiljer sig åt något i vikt. Samtliga vikter är ungefärliga. Du kan läsa om varje provning genom att klicka in på den från produktsidan.

Hur betalar jag min beställning?

Din beställning betalas med Klarna.

Måste jag betala extra för frakt?

Fri frakt vid ordervärde över 900 kr. Minimiorder är 299 kr och fraktkostnaden är då 49 kr upp till beloppet för fri frakt. Leveranstid: Beställningar som lagts före söndagar kl 24 levereras normalt tisdag eller onsdag nästkommande vecka.

Hur lång tid tar det att få ostarna jag har beställt?

Beställningar som lagts före söndagar kl 24 levereras normalt tisdag-onsdag eller senast torsdag samma vecka. Du får ett trackingnummer i orderbekräftelsen från oss, och med hjälp av det kan du följa din beställning.

När måste jag beställa för leverans till jul?

Sista beställningsdag är söndag 18 december kl 24.00 för säker leverans innan jul. Då sker leverans normalt 20–22 december.

Order som inkommer till oss 19–25 december levereras 27–29 december.

Order som inkommer till oss 26 december–1 januari levereras 3–5 januari.

Kan jag ge bort ett paket, dvs leverans till annan adress?

Ja, man kan beställa ett paket till en annan adress än din egen men det är fortfarande du som betalar med Klarna.

Kan jag beställa ett paket och välja valfri leveransdag?

Det kan vara möjligt, kontakta vår distributör Falbygdens Osteria på 073-505 3120, mån-fre kl 13-16 eller e-post webbhandel@falbygdensosteria.se för att se om detta går att lösa.

Hur levereras ostarna?

Varor skickas normalt med DHL eller DBS Schenker och lämnas vid din dörr. Det är ditt ansvar att se till att adressen, som du angett vid beställningstillfället, är korrekt. Det inkluderar eventuell portkod, antal trappor, lägenhetsnr etc om det behövs för att leveransen ska kunna utföras. Leverans sker endast inom Sverige.

Hur garanterar ni att ostarna hålls kylda?

Ostarna levereras väl förpackade i isolerade lådor som håller rätt temperatur. När du sen packar upp ostarna rekommenderar vi att du lägger dem i kylen för att de ska hålla sig fräscha så länge som möjligt.

Hur ser paketet ut när det levereras?

Ostarna kommer i en kylförpackning, de är inte inslagna som present men tänk vilken bra sak att ge bort ändå!

Hur länge håller ostarna efter leverans?

Ostarna håller, vid kylförvaring, minst 14 dagar efter leverans.

En av ostarna var dålig, hur gör jag för att få en ny?

Kontakta vår distributör Falbygdens Osteria på 073-505 3120, mån-fre kl 13-16 eller e-post webbhandel@falbygdensosteria.se för reklamation.

Ingår vin och tillbehör i ostprovningen?

Nej, däremot skickar vi med en broschyr där du får flera förslag på vin och tillbehör som passar bra till just de ostar du beställt.

Vem har valt ut ostarna?

Ostprovningarna är framtagna av vår fromager för att erbjuda en bra bredd av ostar, och flera olika smakupplevelser. En fromager är ungefär som en sommelier, men för ost.

Till butiken