arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Slappna av med Hallands Hav

Slappna av med Hallands Hav
Vatten. Glädje. Harmoni. Har du någonsin upplevt känslan av lugn som sprider sig i kroppen när du är vid havet? Hur vågornas brus och vindens sus får dig att koppla av och får dina tankar att sväva? Välkommen till Hallands Hav – världens första ostmeditation.

Då är du inte ensam. Studier visar nämligen att vatten har en lugnande effekt på oss, och en positiv inverkan på våra hjärnor. Bara ljudet av vatten kan få oss att känna harmoni. Ljudet av vågor påverkar oss djupt, och används därför flitigt i olika behandlingar som syftar till att få oss att koppla av.

Studier visar att det även finns en vetenskaplig förklaring till varför du inte kan få nog av ostbrickan på fredagskvällen. När vår kropp bryter ner kaseinet i osten frigörs ett ämne som sprider en glädje i kroppen och gör oss lugna.

Inspirerad av havet

Och nu möter osten äntligen havet. Vår nya ost Hallands Hav är en långlagrad ädelost inspirerad av Hallands vackra natur. Inspirerad av ängarna, skogarna, stränderna – och havet. Hallands Hav är vad som händer när en ädelost får tid att mogna, i harmoniska miljöer.

Servera den gärna tillsammans med sötare tillbehör som marmelad, torkad frukt eller tillsammans med rostade valnötter. Vill du vara lite mer vågad så testa den gärna tillsammans med färsk riven ingefära.

Ät, njut och slappna av med Hallands Hav.