arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostprovning med svenska ostar

Ostprovning med svenska ostar
Svenska ostar är så mycket mer än något att bara ha på smörgåsen. Svenska ostar står för hantverk, tradition och räknas bland de bästa i världen. I det här färdiga provningen får du uppleva en stor bredd av svenska ostar och tips om vad som är gott att äta och dricka till.

Pris: 449 kr

Vikt: 1,8 kg

Våra ostprovningar räcker till 4-6 personer. I den här ostprovningen får du hela 1,8 kilo ost, plus en trevlig broschyr med information om ostarna, vintips och en guide för hur du genomför en lyckad ostprovning. Du får också med ett antal kort där du kan skriva omdöme om ostarna och jämföra med dina vänners betyg.

Här är ostarna som vi valt ut till ostprovningen:

Kvibille cheddar 12 mån (500g)

Kvibille cheddar 12 månader har en kraftig, fyllig och mogen smak med tydlig sälta, frisk syra och lätt rostade toner. Den långa, balanserade eftersmaken kittlar på tungan.

Falbygdens Whiskeycheddar (370g)

Folke Andersson, grundaren av Falbygdens ost, fick idén att injicera whisky i cheddarosten på 1960-talet. Och samma metod används än idag! Under lagringstiden injiceras whisky som får dra in i osten för att ge den säregna smaken och karaktären.

Präst® 18 månader (500g)

En Präst® som lagrats tills den fått en ren och kraftig smak med rejäl sälta, sötaktiga toner och tydliga kristaller.

GranReserva Herrgård® 36 månader (200g)

En vällagrad Herrgård® med mycket kraftfull och utvecklad styrka. Söt smak med antydan till nötighet, och inslag av härligt knastriga kristaller.

Kvibille Ädel Klassisk (140g)

Kraftfull blåmögelost med pikant smak och god sälta. Servera den gärna med tillbehör som har lite sötma, till exempel mogna päron, marmelader och chutney.

Kvibille Mild Ädel (140 g)

Den senaste nyheten bland Kvibilles blåmögelostar som lanseras under 2019  och är en riktig delikatess. En mild och mycket krämig blåmögelost som passar nybörjaren. Används med fördel till matlagning och ostbricka.

Köpvillkor