arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kvibille lanserar National Cheddar tillsammans med prisbelönt kock

Kvibille lanserar National Cheddar tillsammans med prisbelönt kock
I samband med invigningen av Nationalmuseum har Kvibille tillsammans med den prisbelönta kocken Fredrik Eriksson (Långbro Värdshus, Restaurang Asplund, Restaurang Nationalmuseum, Årets kock) tagit fram Kvibille National Cheddar. Det är en klassisk Kvibille Cheddar, smaksatt med O.P. Anderson, som exklusivt kommer endast att serveras på Fredrik Erikssons restauranger.

Kvibille National Cheddar är en fyllig och smakrik cheddarost som lagrats i sex till åtta månader. Den är svagt syrlig och aromatisk med tydlig sälta och lång, behaglig eftersmak. Osten passar utmärkt på såväl ostbricka och buffé som i matlagning och på smörgås.

Kvibille National Cheddar är smaksatt med den nya smaken O.P. Anderson Björk, som även den endast finns på Fredrik Erikssons restauranger. Valet av lagringstid innebär att både ostens goda smak och snapsens spritiga toner kan ta plats, utan att någon av dem tar över.

– Invigningen av Nationalmuseum är en unik kulturupplevelse och det är härligt att kunna servera osten till öppningen, och helst vill jag att den ska bli ett permanent inslag på menyn. Kvibille cheddar är ju en nationalklenod och en av mina favoritostar. Det är en ost jag levt med i mina 35 år i restaurangbranschen. Jag är stolt över att jag fick vara med och ta fram den, och jätteglad över att vi smaksätter den med OP Björk, som är en ny smak av nationalsnapsen. Det är en perfekt ost att servera på Nationalmuseum, förklarar Fredrik Eriksson.

O.P. Anderson Björk ger osten en spännande spritig karaktär och goda toner av björk. Snapsen är traditionellt smaksatt kummin, anis och fänkål. Men tack vare extrakt från björkknoppar som plockats på vintern innan de har börjat svälla, samt björksav skördad på vårkanten i Jämtland blir O.P. Anderson Björk extra spännande i smaken. Tillsammans med ostens fylliga och smakrika karaktär blir det en smakupplevelse utöver det vanliga.

Berätta om restaurangen?

– Restaurang Nationalmuseum kommer att ha öppet från lunch och erbjuda en bred meny med rötter i det svenska köket med inslag av Italien och Frankrike. Det är klassisk svensk mat med en twist, och vi satsar på att ha stora inslag av grönsaker och hälsa. Vi vill erbjuda mat till en bred publik, från affärsgäster till turister och ungdomar. Här ska du kunna äta allt från större luncher och middagar, till smårätter med champagne och ost. Nationalmuseum ska vara ett ställe som är trevligt för alla att hänga på, avslutar Fredrik Eriksson.

Kvibille mejeri ligger i Halland och grundades 1916. Det är ett av Sveriges äldsta ysterier, och mjölken* som används till ostarna kommer från gårdar inom 5 mils radie. Kvibilles ostmästare har i alla tider använt hantverksmässiga tillverkningsmetod och recept. De ser också till att alla ostar som lämnar mejeriet håller högsta kvalitet och smakar precis så gott som de alltid har gjort.

Mer om Restaurang Nationalmuseum hittar du här.

Kvibille_national_cheddar3_filter