Det här är vi.

God ost är inget man stressar fram. Därför har vi vänt, passat, luktat och smakat ända sedan 1878. Idag är vi dessutom en av Sveriges största importörer av utvalda ostdelikatesser och dessertost från hela världen.

I mer än fem generationer har vi engagerat oss i god ostkultur. Det innebär bland annat att vi förädlar och lagrar våra hårdostar med stor omsorg, så att de långsamt får utveckla sina smakkaraktärer i lugn och ro. I vårt sortiment hittar du idag allt ifrån vår egen långlagrade hårdost till spännande delikatessost från olika delar av världen, utvald med den erfarna ostkännarens genuina omsorg om smak och kvalitet.

Bra ost åt folket.
Våra främsta mål är att lära svenska folket att äta nya ostsorter och få människor att prova nya smaker. Att ge de där smakupplevelserna som verkligen sätter guldkant på tillvaron. Det är vad vi vill.
Ja, tiden då svenska folket ville ha mild och smakfattig ost är sedan länge förbi. Liksom intresset för mat och genuina, smakrika råvaror har vuxit lavinartat så finns idag en stor efterfrågan på omsorgsfullt lagrad kvalitetsost. Det passar oss bra – på Falbygdens har vi alltid satt en ära i att lagra vår hårdost riktigt länge. Vi har idag hela fem olika osttyper på vårt ostlager i Falköping. Där ligger de och utvecklar de sina individuella smakkaraktärer i lugn och ro, från 6 och ända upp till 36 månader.

Världens svåraste jobb.
Att planera ostleveranserna på Falbygdens är inte det enklaste. Ostarna på mognadslagret gör nämligen helt som de vill. Trots att de lagras i exakt samma temperatur och luftfuktighet, så tar det olika lång tid för varje ost att utvecklas – en av de spännande följderna av att använda rena naturliga råvaror. Under tiden som lagringsprocessen pågår, pysslar vi om dem på bästa sätt och tar stickprover – ingen ost får lämna oss utan att smaka helt perfekt. Då väntar vi hellre lite till.

 

Share